Hoe kun je de wanden in je huis afwerken?

Je wanden afwerken in je huis. Er zijn talloze mogelijkheden om dat te doen. De keuze is uitgebreid waaruit je kunt kiezen. De afwerkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Met welke materialen je de wanden kunt afwerken. Dat vertellen we je hier.

De wanden afwerken met tegels

Tegels zijn uiterst geschikt voor een badkamer of keuken. De vloertegels worden steeds meer doorgetrokken als wandtegel. Je kunt kiezen voor diverse tegelformaten zoals vierkant of rechthoekig. De keramische tegels doen het goed in een keuken of badkamer en het voordeel ervan is dat je ze kunt verlijmen op een bestaande wandtegel.

De wanden afwerken met hout en steenstrips

Hout zorgt voor een warme sfeer in huis. Het is een natuurproduct en het oogt altijd gezellig in ieder huis. De meest gebruikte houtsoorten die worden gebruikt zijn grenen, eik, kastanje, vuren en tropische loofhoutsoorten. Een houten wand kun je ook bevestigen in een vochtige ruimte.

Je wanden afwerken met steenstrips op je binnenmuren geeft meteen een andere look. Je kunt steenstrips gemakkelijk en eenvoudig combineren met panelen. Je wanden in je huis zullen in ieder geval opvallen.

Building House (17)

De wanden afwerken met gipsplaten

Gipsplaten kun je gebruiken als voorzetwand of als scheidingswand. Gipsplaten zijn ideaal voor plafonds. De gipsplaten voor plafonds hebben een licht houten of metalen structuur. Het beste kun je gyproc platen gebruiken. Dit zijn gipsplaten die bestaan uit onbrandbaar gips en een sterk karton. Er zijn diverse manieren waarop je gebruik kunt maken van gipsplaten.

Het voordeel van de gyproc gipsplaten is dat het gemakkelijk en snel is te plaatsen op muren en plafonds. De gipsplaten kun je in een dag plaatsen en omdat het een droog materiaal is kun je de ruimte meteen gebruiken. Het materiaal is licht qua gewicht en is flexibel. Je hoeft de gyproc gipsplaten niet te verstevigen. De gipsplaten bevatten water. De gyproc gipsplaten zijn brandvertragend waardoor het zorgt voor extra veiligheid.

Gipsplaten worden veel gebruikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Als je een wand hebt die bestaat uit gipsplaten dan weet je zeker dat die gewicht kan dragen. Je kunt eenvoudig een wastafel of boekenplank bevestigen.

Je muren afwerken met kunststof panelen

Je kunt kunststof panelen net zo eenvoudig plaatsen als gipsplaten. Je kunt kiezen uit vele kleuren en afmetingen. De kunststof panelen worden geplaatst op een profielwerk. Je kunt ze gemakkelijk verwerken op muren en plafonds.