Lees onze handige tips en trucs als je een rechte keuken wil kopen

Keukens heb je in verschillende vormen en maten. Denk dan aan een L-vormige keuken in een klassieke stijl of juist een moderne en U-vormige keuken met een kookeiland. Een andere optie die je hebt, is de rechte keuken. Deze vorm wordt vaak gekozen wanneer de ruimte zeer minimaal is. Niet iedereen heeft namelijk een zee aan ruimte en dan moet je dus compromissen sluiten. Maar dat wil nog niet zeggen dat je geen mogelijkheden hebt. Integendeel! In onze blog geven we dan ook een aantal handige tips en trucs.

Wat is een rechte keuken?

Een rechte keuken is rechts en het bestaat vaak uit een keukenblok met een wasbak en een kraan, ruimte voor eventueel een inbouwkookplaat en matchende kastjes die je boven het blok kunt ophangen. Dat klinkt saai, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Je kunt namelijk een keuken die recht is heel functioneel en aantrekkelijk maken als je de juiste keuzes maakt. Je kunt bijvoorbeeld met decoraties de rechte keuken omtoveren tot een eyecatcher.

Rechte keuken aantrekkelijk maken en sfeervol inrichten

Heb je een rechte keuken die ook open is? Dan wil je een keuken sfeervol inrichten door er bijvoorbeeld accenten aan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie en stralende kleur van de panelen van de kastjes en kies voor een meer uitgesproken spatwand. Of accessoires die in een uitgesproken kleur de keuken fleuriger maken. Dat zorgt voor een compleet andere uitstraling. Je kunt eventueel ook open keukenkastjes combineren met gesloten keukenkastjes. Open kastjes zijn weliswaar minder praktisch, maar bieden wel ruimte voor leuke accessoires waarmee je de keuken kunt opfleuren. Denk aan ouderwetse blikken, kookboeken of plantjes.

Omtoveren tot woonkeuken

Maak van je rechte keuken een woonkeuken. Door er bijvoorbeeld een eethoek met bijpassende stoelen neer te zetten of plaats een bar met een aantal barkrukken. Zo maak je het in één keer een stuk aantrekkelijker en het is ook functioneel. Je kunt in de keuken gezellig zitten, eten, drinken en kletsen. Je hoeft ook niet het halve huis door om het eten op te dienen en je zorgen te maken dat je onderweg knoeit.

Rechte keuken met een eiland

Als de ruimte er zich voor leent, kun je ook een eiland plaatsen. Dit kan zowel een kookeiland inclusief kookplaat en oven als een normaal eiland zijn. Het monteren van een rechte keuken met een kookeiland brengt iets meer werk met zich mee, maar je kunt de ruimte die je hebt wel optimaal benutten. En een kookeiland zorgt ook voor een luxueuze uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een eiland dat alleen als opbergruimte met een werkblad dient. Dan zou je er ook nog een aantal krukken aan kunnen zetten, zodat je er ook een leuke zitplek van kunt maken.

De keuze is reuze

Wees je er ook van bewust dat je voldoende opties hebt wanneer je voor een rechte keuken kiest. Je hebt nauwelijks beperkingen en je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Wij hebben je met onze blog vertelt welke keuzes je kunt maken om van een rechte keuken ook een droomkeuken te maken.

Is dit het toch net niet? Dan kan IKEA keuken wat voor je zijn.